
Macie pomysł jak je połączyć?:) Ostatnio jadłam coś Pysznego! I dziś wieczorem podzielę się przepisem na tą pyszność :)
Z ciekawostek wiesz że:
PIETRUSZKA zawiera:
aż 193 mg wapnia, 84 mg fosforu (procentowo najwięcej spośród warzyw), 5 mg żelaza, 19 mg magnezu, 1120 mg witaminy A (więcej niż korzeń marchwi!), a także witaminy: 178 mg witaminy C, 0,11 mg – B1, 0,28 mg – B2, 1,2 mg PP. (info.www.poradnia.pl)
ponadto:
- pozytywnie wpływa na krążenie krwi
- pomaga usuwać toksyny z organizmu
- pomaga zwalczać anemię
- pomaga wywołać miesiączkę, wzmacnia krwawienie, łagodząc również bóle menstruacyjne
- poprawia trawienie
- zwiększa wydalanie moczu (oczyszczają nerki)
- usuwa nadmiar wody z organizmu
- reguluje nadmierną fermentację w żołądku i jelitach
Dozobaczenia wieczorem!:)
bo przez cały dzień będę Oxford zwiedzać:D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz