Organiczna, organiczna,
organiczna — Co naprawdę to oznacza?

Ostatnio nie
macie wrażenia, że wszystko jest organiczne?
Gdziekolwiek spojrzymy, na warzywa,i owoce, mięso napis „organic”, a czy naprawdę
wiemy co to oznacza?
Ostatnio można
odnieść wrażenie, że jest to forma mody w świecie dietetyków, coraz więcej
powstaje sklepów zapatrujących tylko w taką żywność. W ciągu ostatniego roku spożycie żywności organicznej
wzrosło o 9,5% w populacji Ameryki, strasznie duży wzrost prawda? W Polsce zdrowa żywność również zaczyna cieszyć się coraz większą popularnością.
A
najzabawniejsze, że większość ludzi jednak nie wie co naprawdę jedzą oznaczone
tym znaczkiem, dlaczego jest tak drogie, i dlaczego warto inwestować w nią.
Jaka jest różnica między 100% organic,
organic, i produkowane z organicznych
produktów?
Poniżej przed stawiam
12 produktów, które należy jeść organiczne:
A tutaj prosty przykład jak powstaje żywność organiczna, czym się różni między sobą ta 100% od 95%
zobaczcie same:)
(zdjęcia: http://www.toyourhealth.com/)
Wiem, że większość z Was o tym wie, a te które nie wiedziały, to pomogłam w jakimś stopniu.
Z każdym dniem staram się coraz bardziej zdrowo podchodzić do żywności, wypatrywać, smakować różnic ;)
Kupujecie organiczną żywność? Wolicie kupić te 6 jajek z normalnego gospodarstwa niż w supermarkecie za grosze?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz