Pieczona Pietruszka
Tak jak obiecałam oto i ona, lekko chrupka z brzegu, za to miękka, "soczysta" w środku. Połączenie słodkości miodu z ostrością imbiru daje ciekawy smak, przekonajcie się same:)
Chociaż wiem, że nie wszyscy za nią przepadają, dla mnie samej jakoś dziwnie brzmiało, ale że lubię próbować:) nie żałuję ;) jest PYSZNA!
Produkty:
- ok 1kg pietruszki
- kawałek świeżego imbiru (wielkości jak kciuk dałam)
- 3 łyżki miodu
- sól, pieprz, trochę oliwy
Przygotowanie:
Pietruszki, myjemy, obieramy. Ścieramy obrany imbir na tarce z małymi oczkami, dodajemy miód, i przyprawy i mieszamy. Układamy na blaszce, zraszamy oliwą (można również zamiast oliwy masło) i wkładamy do piekarnika 180 stopni, na ok 20-30min zależnie od wielkości pietruszek. Na koniec jak lubimy bardziej chrupkie, możemy włączyć opcję grilla, i podpiec :) z obu stron wywracając co jakiś czas.
Dla łasuchów mogę polecić jeszcze sos z jogurtu naturalnego oraz czosnku :) jako dip do owych pietruszek.
Ja zagryzam same, jako słodką chrupką przekąskę:) Nadaje się również spokojnie jako część do obiadu np obok pieczonych ziemniaków.
Smacznego!
Próbowałaś może? Albo masz podobny przepis? Czy też lepszy?
Słuchaj, potrzebuję Twój mail, bo mam prośbę, a raczej pomysł.
OdpowiedzUsuńNic się bój, nic złego :) napisz proszę do mnie na anna.chsamson@gmail.com
I podaj proszę w mailu adres bloga.
Takiego czegoś jeszcze nie jadłam Oo Lubię warzywa, więc chętnie spróbuję:)
OdpowiedzUsuńZapraszam do obserwowania mojej stronki:)
Nie jadłam ale brzmi ciekawie :)
OdpowiedzUsuńwyszła pyszna wykorzystałem ten przepis na swoim blogu i podałem z kurczakiem w syropie klonowym..pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńDobre połaczenie:D muszę spróbować ;)
UsuńIt's actually a cool and useful piece of information. I am happy that you shared this helpful information with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.
OdpowiedzUsuńReview my site Weight loss formula