Nie wiem jak Wam, ale mi się rzadko zdarza robić a potem jeść spaghetti na gotowym już sosie.Czy to
zwyczajne na bazie warzyw, czy carbonara, czy bolonese – zawsze gotuje sama ,
bez użycia gotowych „słoików”. Z używaniem
słoikowych przyjemności kojarzą mi się raczej mężczyźni. To są prawdziwi specjaliści od odgrzewania
czy podgrzewania gotowców ;-)
Jako, że weekend, pogoda za oknem urocza,
więc szkoda marnować czasu w
kuchni, proponuję Wam ciekawy, smaczny i co najważniejsze szybki przepis na spaghetti z świeżymi warzywami.
Zamiast świeżej bazylii proponuję czasem spróbować z równie pyszną miętą!
Dodaje ciekawą świeżą nutkę :)
Składniki:
· Makaron spaghetti
Przygotowanie:
1/ Wstawiamy wodę na makaron, gotujemy wg czasu na opakowaniu. Najlepiej na lekko al dente.
Próbowałyście kiedyś takiego szybkiego przepisu? Lubicie miętę w
codziennych przepisach?
uwielbiam miętę :) nawet do kawy lubię wrzucać świeże listki :)
OdpowiedzUsuńa makaron smaczny jest tylko z własnym sosem :) ja też nie lubię tych gotowych
Gośka z kawą jeszcze nie próbowałam ;D
Usuńz herbatami, czekoladami, saładkami, owocowymi sokami, ale kawa, muszę nadrobić:)