środa, 28 listopada 2012

Pietruszkowe wariacje kuchenne :)

PIETRUSZKA, MIÓD, IMBIR, i inne składniki

Macie pomysł jak je połączyć?:) Ostatnio jadłam coś Pysznego! I dziś wieczorem podzielę się przepisem na tą pyszność :)






Z ciekawostek wiesz że:

 PIETRUSZKA zawiera:

aż 193 mg wapnia, 84 mg fosforu (procentowo najwięcej spośród warzyw), 5 mg żelaza, 19 mg magnezu, 1120 mg witaminy A (więcej niż korzeń marchwi!), a także witaminy: 178 mg witaminy C, 0,11 mg – B1, 0,28 mg – B2, 1,2 mg PP. (info.www.poradnia.pl)

ponadto:

- pozytywnie wpływa na krążenie krwi
- pomaga usuwać toksyny z organizmu
- pomaga zwalczać anemię
- pomaga wywołać miesiączkę, wzmacnia krwawienie, łagodząc również bóle menstruacyjne
- poprawia trawienie
- zwiększa wydalanie moczu (oczyszczają nerki)
- usuwa nadmiar wody z organizmu
- reguluje nadmierną fermentację w żołądku i jelitach





Dozobaczenia wieczorem!:)
 bo przez cały dzień będę Oxford zwiedzać:D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...